Keluar Dari Perlumbaan Kehidupan.

Tentu ramai yang melencong keluar dari perlumbaan mengisi minyak kemarin. Cis dah le minyak kereta dah betul-betul nak habis lagi nak tunggu barisan panjang untuk mengisi minyak. Kalau bab ni aku berjaya mengeluarkan diri aku dari perlumbaan mengisi minyak kelmarin. 😉 Walaupun rumah aku bukannya jauh sangat pun dengan stesen minyak tapi kalau dah terlampau ramai sangat rasanya macam tak berbaloi menghabiskan minyak aku dalam perlumbaan ni. Seperti kata Irfan Khairi ianya hanya merupakan penyelesaian sementara sahaja.

Baiklah bukan perlumbaan ni yang nak saya kongsikan bersama anda tetapi mengenai keluar dari perlumbaan kehidupan. Kalau anda ada membaca buku Rich Dad Poor Dad terdapat sebuah permainan pembelajaran yang diceritakan di dalam buku tersebut mengenai permainan cashflow. Permainan ni terdiri daripada 2 versi iaitu Cashflow 101 dan Cashflow 202 yang boleh dimainkan melalui board games atau egames.

Continue reading