Cashflow 101

Friday, June 6th, 2014

Bagi yang masih belum pernah bermain dengan permainan cashflow 101, anda patut mencubanya. Cashflow 101 adalah sebuah permainan simulasi kewangan. Bagi anda yang menginginkan tahap kewangan yang lebih baik, anda patut cuba permainan ini. Saya pasti anda dapat belajar menguruskan kewangan dengan lebih baik setelah 2 3 kali bermain dengan permainan ini. Untuk memudahkan pemahan […]

Bapa Kaya Bapa Miskin

Saturday, December 12th, 2009

Baru-baru ini saya membaca semula buku yang telah lama saya beli iaitu Rich Dad Poor Dad buat kali ke 2. Oleh kerana lama dah maca maka banyak juga lah yang terlupanya. Talian internet juga tidak membenarkan saya melayan facebook membuat update blog  sejak dari hari raya haji hari hinggalah ke hari ini, baru lah talian […]

Keluar Dari Perlumbaan Kehidupan.

Saturday, June 7th, 2008

Tentu ramai yang melencong keluar dari perlumbaan mengisi minyak kemarin. Cis dah le minyak kereta dah betul-betul nak habis lagi nak tunggu barisan panjang untuk mengisi minyak. Kalau bab ni aku berjaya mengeluarkan diri aku dari perlumbaan mengisi minyak kelmarin. 😉 Walaupun rumah aku bukannya jauh sangat pun dengan stesen minyak tapi kalau dah terlampau […]