Syoknya berdropship

Tags: ,

Masih lagi dengan tajuk dropship kerana saya sendiri sedang melakukannya di ebay. Saya masih ingat lagi pesanan Irfan Khairi sama ada di seminar Bicara Santai IK dan web binarnya. Menjual sesuatu yang kita minat sahaja tidak mencukupi tetapi menjual sesuatu yang kita minat bersama dengan permintaan ianya akan memberikan kita keuntungan yang lumayan.

Minat + Permintaan = Keuntungan Lumayan.

Setakat ini saya mengetahui 2 niche produk yang dijual oleh penjual ebay berpengalaman yang memberikan mereka keuntungan yang lumayaran kerana peroduk tersebut sememangnya hot dan mendapat sambutan hangat di seluruh dunia.

Anda boleh melakukan bisnes dropship tanpa mengeluarkan sebarang modal. Dengan mempunyai 3 perkara berikut anda sudah boleh memulakan bisnes dropship.

  1. Akaun eBay
  2. Paypal
  3. Laman Web Pembekal (dropshipper)

Dengan menggunakan akaun ebay, anda boleh menyenaraikan produk produk yang ingin anda jual di laman web ebay. Paypal pula memudahkan anda menerima pembayaran dari pembeli serata dunia. Setelah anda menerima wang di paypal melalui jualan barang anda di ebay, anda cuma perlu melakukan pesanan barang di laman web pembekal dan mereka akan melakukan proses pembungkusan dan penghantaran tersebut kepada pelanggan anda.

Kesemua wang yang terkumpul didalam akaun paypal anda, boleh ditunaikan ke dalam akaun simpanan anda sebenarnya. Wang tersebut boleh dijadikan sebagai modal pusingan untuk anda membayar kepada pembekal dropship anda atau membeli belah di laman web ebay sendiri. Mudah cerita.

Anda terima wang dari pembeli (paypal). Wang dari akaun simpanan anda gunakan untuk memesan produk dari dropshipper. Wang di dalam paypal yang terkumpul di tunaikan semula ke dalam akaun simpanan anda.

Saya telah pun menuliskannya dalam sebuah ebook yang ringkas bagaimana anda boleh melakukan dropship bersama mereka. Ketahui bagaimana anda boleh memiliki ebook ini secara percuma di sini.

One Response to “Syoknya berdropship”

  1. afzal laidin Says:

    terima kasih kerana berkongsi ilmu. Dropship ni mmg sesuai kepada sesiapa yg minat nak jual produk fizikal.

Leave a Reply

CommentLuv badge