Bayar Cukai Untung Pakai

P_20141206_101259 Ebook yang baru sahaja diterbitkan oleh al falah  consultancy yang bejudul Bayar Cukai Untung Pakai.

Ebook ini juga membantu meningkatkan pemahaman usahawan dalam meningkatkan pematuhan cukai dan kesedaran rakyat mengenai peri pentingnya membayar cukai pendapatan.

Anda akan mengetahui bertapa pentingnya membayar cukai ini apabila anda ingin membuat loan nanti. Sebagai contoh anda, ingin mendapatkan pembiayaan pinjaman rumah, salah satu syarat yang diminta oleh bank adalah penyata cukai pendapatan.

Saya petik sedikit kata-kata penulis ebook

Saya pasti ramai diantara pemilik perniagaan kecil-kecilan masih tidak menaksirkan cukai mereka. Apatah lagi membayarnya, kerana tidak tahu bagaimana menaksirkan cukai sendiri dan kekurangan bajet untuk mendapatkan bantuan profesional tentang percukaian, ramai yang terperangkap dan terpaksa membayar penalti yang berlipat kali ganda

Secara keselurahannya ebook ini sangat-sangat membantu terutamanya mengenai kemudahan insentif dan elaun yang disediakan oleh kerajaan bagi mengembangkan perniagaan & kepentingan menyimpan dokumen-dokumen penting sehingga 7 tahun.

Seperti juga apa yang dikatakan oleh Tuan Azizi Ali didalam facebook beliau.

azizi ali cukai

Dapatkan ebook Rahsia Penjimatan Cukai Sehingga 77% yang Sah Dari Segi Undang-Undang.

Lubuk Rahsia Dropship

Berniaga secara droship bagi saya adalah bisnes yang sangat menguntungkan, ini kerana anda tidak memerlukan modal permulaan yang besar bagi menjalankannya.

Anda juga tidak perlu memikirkan bagaimana untuk menyimpan stok-stok barangan yang ingin dijual yang terlalu banyak dalam simpanan anda. Biarkan sahaja pembekal barangan yang menyimpan barangan dari Lubuk Rahsia menguruskannya.

Kini anda juga tak perlu lagi bersusah payah melakukan proses membungkus dan menghantar barangan pesanan yang dipesan oleh pelanggan anda. Berikan sahaja tugasan tersebut kepada Lubuk Rahsia yang menguruskannya.

Tugas anda hanya perlu membuat senaraian produk-produk yang ingin dijual sahaja. Apabila pesanan telah anda terima, anda cuma perlu membuat pesana kepada Lubuk Rahsia. Lubuk Rahsialah yang akan menguruskan proses membungkus dan menghantar barangan kepada pelangan anda.

Jadi anda tak perlu lagi pening kepada untuk memikirkan bagaimana untuk menghabiskan stok yang tidak laku. Di tempat saya ada juga pasaraya yang membuat jualan murah sedangkan apa yang mereka lakukan adalah dengan menaikkan harga barang tersebut dan memberikan diskaun yang begitu tinggi kepada barang tersebut sedangkan harga diskaun yang diberikan adalah harga yang sama ditawarkan pada jualan hari-hari biasa.

Continue reading

Menjana Wang Dengan Teknik Affiliate4k

Pejam celik pejam celik sudah sampai pertengahan tahun 2011. Begitu sekejap masa berlalu. Baiklah kali ini saya ingin menulis mengenai produk terbaru Affiliate iaitu Affiliate4k. Dengan adanya produk terbaru ini dapatlah sedikit sebanyak menambahkan ilmu menjana wang menggunakan teknik Affiliate bagi saya sendiri dan juga bagi mereka yang masih tercari-cari formula untuk berjaya dengan affilliate.

Affiliate4k adalah ebook terbaru dari Bearnerd Bondly. Saya sebagai salah seorang reseller yang mendapatkan produk ini mencuba sendiri teknik yang diceritakan didalam ebook ini. Terdapat 7 rahsia yang dibongkar didalam ebook ini. Hehe kasi testimoni sendiri la pulak… ūüôā walaupun teknik yang saya gunakan didalam ebook ini belum lagi mencecah 4 angka tetapi inilah komisyen yang paling tinggi yang pernah saya dapat hasil daripada salah satu teknik yang diberikan.

Saya mula mempraktikkan teknik ini pada 27/4/ dan pada hari ini 30/5/, dibawah adalah print screen hasil yang berjaya dijana. Terima kasih juga kepada Bearnerd Bondly kerana dengan ebook ini menyebabkan saya bertindak untuk mencubanya sendiri.

Bukanlah niat saya untuk menunjukkan komisyen yang tak seberapanya ini. Saya rasa anda boleh buat lebih hebat lagi. Jadi di sini saya ingin kongsikan satu produk bagus dan berbaloi untuk anda dapatkan. Saya yakin dengan menggunakan kesemua teknik yang diajarkan didalam ebook ini sasaran 4 angka boleh dicapai.

Sekiranya anda mempunyai wang sebanyak RM1,000, RM5,000 atau RM10,000, di manakah tempat terbaik dan terhangat di pasaran untuk anda laburkan wang anda untuk mendapat pulangan yang maksimum?

Jawapannya adalah, laburkan pada diri anda sendiri! Gunakan wang itu untuk meningkatkan ilmu anda dalam mencari pendapatan yang lebih!

Sumber : http://www.irfankhairi.com/blog

Tips Affiliate : Jangan pasang kemudahan Vacation Response pada email yang digunakan untuk akaun facebook anda. Ini kerana email automatik yang dihantar akan terpapar sebagai komen pada group/page facebook yang anda sertai apa bila terdapat post baru di wall group/page tersebut. Anda akan menjadi orang pertama yang memerikan komen apabila post pertama yang ditulis oleh ahli group/page tersebut. Ianya boleh dikira sebagai SPAM.

Wang & Anda

Alhamdulillah akhirnya dapat juga saya miliki audio cd Wang & Anda  ni. Walaupun tiada CD Ori dapat jugaklah dengar versi penuh. Sudah agak lama juga saya tidak mendengar apa-apa berita tentang audio cd Wang & Anda ni di blog Irfan Khairi.

Akhirnya dapat jugak dengar audio ni yang dihadiahkan IK kerana menghadiri Mini Worksyop Anda Layak Berjaya.

Seingat saya pun tidak pernah terserempak dengan CD ini dimana-mana kedai yang saya pergi. Kalau terjumpa memang saya akan beli punya. Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan CD audio ni mungkin boleh bertanya kepada IK di blog beliau.

Saya kongsikan salah satu ilmu yang saya dapat dari audio ini iaitu maksud kekayaan

Kekayaan = Berapa yang anda simpan setiap bulan

Import Dari China

Bagi mereka yang ingin mendapatkan pembekal bagi barangan yang ingin dijual boleh mencuba membaca ebook Import Dari China. Di dalam ebook ini ada akan diberikan panduan dan juga tip bagaimana anda boleh menjalankan kerjasama dengan pembekal barangan dari China. Saya telah pun membacanya.

Di dalam ebook ini anda akan diberikan panduan bagi mereka yang tidak tahu bagaimana berkomunikasi dengan pembekal dan anda juga diberikan contoh ayat yang boleh anda karang di dalam email untuk berurusan dengan mereka.

Bagi anda yang tidak mahu mengimport barangan terus dari pembekal pula boleh juga menggunakan kemudahan drop shipping. Salah satu laman web yang menyediakan kemudahan drop shipping adalah seperti  artsnow.com. Jadi anda tidak perlu risau mengenai bagaimana untuk menyimpat stok barangan yang banyak.

Saya juga banyak mendapatkan barangan dari China ini kerana ianya adalah sangat-sangat murah berbanding di Malaysia walaupun begitu saya hanya mendapatkan dalam kuantiti yang sedikit sahaja. Mengapa ianya sangat murah? Anda boleh mengetahui jawapannya di dalam ebook ini.

Terdapat beberapa laman web yang boleh ada lawati bagi mencari pembekal bagi produk yang ingin ada jual salah satu laman web yang boleh anda kunjungi adalah alibaba.com

Continue reading

Panduan Virtual Card Credit (VCC)

Penggunaan kad kredit ataupun debit bagi mereka yang ingin melakukan sebarang transaksi secara online sama ada membeli belah atau melakukan bisnes adalah sangat penting. Alternatif selain memiliki kad kredit atau kad debit anda boleh menggunakan Virtual Card Credit atau singkatannya (VCC).

Saudara Naem baru-baru telah melancarkan produk terbaru beliau iaitu Panduan Virtual Card Credit (VCC). Di sini saya akan terangkan serba sedikit mengenai apa yang telah saya perolehi dari panduan ini. Di dalam panduan ini ada menerangkan kad kredit dan debit yang popular di gunakan secara online pada masa sekarang.

Selain penggunaan ke dua-dua kad fizikal anda boleh mengunakan alternatif iaitu dengan menggunakan VCC. Melalui penggunaan VCC anda boleh membuat seberapa banyak kad kredit virtual yang anda kehendaki. Saudara Naem juga telah menjana RM1k dengan menjalankan perkhidmatan menyediakan VCC ini. Maklumat kad kredit diperlukan bagi bagi melakukan sebarang pengaktifan atau belian secara online. Sebagai contoh sekiranya anda ingin

  • membeli barangan di ebay
  • mengesahkan akaun paypal
  • mengesahkan akaun adword

dan lain-lain lagi perkhidmatan atau produk  yang ingin anda dapatkan di dalam internet. Dengan memiliki akaun VCC secara percuma, anda mampu berjimat sebenarnya. Sebagai contoh sekiranya anda ingin memasang iklan di google adword iaitu dengan 1 VCC yang baru yang anda gunakan. Pada masanya sama anda juga memperolehi kupon USD 50 kredit pengiklanan percuma adword yang hanya sah untuk satu kad sahaja.  Jadi bagaimana sekiranya anda ingin mendapatkan kredit percuma itu lagi? Jawapannya ada di dalam panduan ini.

Maklumat Lanjut Mengenai Panduan Virtual Card Credit (VCC)

RM4329.60 Dalam Masa 3 Hari

Dapat RM4329.60 dalam masa 3 hari tidak mustahil sekiranya anda tahu bagaimana cara melakukannya. Inilah bukti pendapatan yang diperolehi oleh Pn Lisa dari Pakej Video Youtube.

Saya telah pun habis menonton keseluruhan video dari produk ini. Pada pendapat saya teknik yang digunakan bagi memasarkan produk menggunakan video sangat bagus dan menarik banyak trafik dalam masa yang singkat. Bukan itu sahaja sudah ada yang berjaya membuat duit dengan teknik ini. Boleh tengok dekat bahagian testimonial

Bonus yang diberikan iaitu Rahsia Menguasai Commission Junction juga sangat-sangat membantu bagi yang masih baru dengan cj.com.  Jarang saya nampak produk yang memberikan panduan mengenai Commission Junction ni berbanding ClickBank.

Apa-apa pun saya tengah mempraktikkan segala apa yang diajar dalam Pakej Video Youtube ini dan saya sangat-sangat yakin mampu memperolehi sesuatu darinya.

Rahsia Jutawan Lelong

Bagi anda yang masih belum mengetahui, buku Rahsia Jutawan Lelong baru sahaja diterbitkan. 2 hari yang lalu saya  telah pun menerima buku ini. Buku ini adalah merupakan buku kesinambungan dari buku pertama iaitu Rahsia Raja Lelong.

Buku ini adalah karangan daripada bro Eruwan Gerry Norsen terbitan TrueWealth Publishing. Untuk pengetahun anda kandungan di dalam buku ini lebih advan dan lebih tertumpu kepada 2 laman lelong terbesar iaitu lelong.com.my dan ebay.

Bagi anda yang masih baru saya sangat-sangat mencadangkan anda untuk mendapatkan buku Rahsia Raja Lelong terlebih dahulu. Ini kerana di dalam buku Rahsia Raja Lelong anda akan diajar perkara-perkara asas bagi membuat belian dan jualan di laman lelong. Tetapi sekiranya anda sudah cukup arif dengan laman lelong dan bagi meningkatkan lagi kemahiran anda berjual beli Rahsia Jutawan Lelong mempunyai jawapannya.

Bagi anda yang ingin mendapatkan buku Rahsia Jutawan Lelong boleh mendapatkannya dengan harga diskaun jualan akhir tahun TrueWealth yang akan berakhir pada Khamis tengah malam 18th Dec 08. Jangan lupa beli buku ini. Saya juga adalah merupakan salah seorang pemberi testimonial di dalam buku ini. Jadi dapatkan buku ini dengan di laman TrueWealth.

Review : Panduan Menjual Produk Fizikal

Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua pengunjung blog Maizul.com. Baiklah kali ini saya ingin membuat sedikit ulasan mengenai ebook terbaharu shuth iaitu Panduan Menjual ProdukSecara Online. eBook ini diolah dengan mod bacaan santai dan tidak membosankan.

Sejak membaca penulisan shuth di blog beliau telah banyak laman web jualan produk fizikal yang telah beliau wujudkan. Bagi saya shuth memang seorang yang pakar dalam menjual produk fizikal di internet. Ramai juga usahawan internet yang bermula dengan menjual produk fizikal di internet berbanding dengan yang bermula dengan menjual produk digital.

Di dalam ebook ini ada menerangkan mengenai bagaimana anda boleh menjual produk fizikal di internet dengan mengunakan 3 jenis laman jualan. Dibawah ini saya berikan contoh laman web yang boleh anda lihat

Anda sendiri tentu sedia maklum bahawa menjual produk fizikal di internet mempunyai margin keuntungan yang sedikit berbanding menjual produk digital. Ianya disebabkan oleh kos produk, pembungkusan dan penghantaran yang perlu difikirkan. Yang paling menarik sekali mengenai formula yang diberikan oleh shuth bagaimana untuk memaksimumkan pendapatan dengan menjual produk fizikal. Banyak lagi tip yang dikongsikan oleh shuth yang boleh anda pelajari dan tak rugi anda mendapatkannya. Klik sini untuk maklumat lanjut.

DVD Video Usahawan

Alhamdulillah sampai jugak video usahawan pada khamis sudah. Saya mengembil masa 2 hari untuk meneliti keseluruhan kandungan DVD ini. Ramai jugak yang telah mendapatkan DVD Video Usahawan ini sebenarnya sehinggakan cetakan pertama DVD ini telah habis dijual.

DVD ini telah dihasilkan dengan ekslusif dan profesional sekali oleh team jomseminar. Produk dvd video fizikal yang pertama di Malaysia ini adalah merupakan hasil lanjutan daripada seminar perniagaan dan pendapatan internet.

Dvd video ini disediakan khusus bagi bakal usahawan internet yang baru atau pun yang sudah berpengalaman dan disampaikan secara santai. Bagi saya ianya merupakan satu pendekatan penyampaian yang cukup menarik. Saya sendiri geli hati melihat video ni, memang best.

Banyak informasi yang di kongsikan didalam dvd ini sebenarnya contohnya seperti laman-laman web yang sering digunakan bagi membantu usahawan internet untuk membuat kajian, pemasaran dan jualan. Istilah-istilah yang sering digunakan oleh usahawan-usahawan di internet diterjemahkan dengan bahasa yang mudah difahami.

Continue reading