Top Secret The Billionaire – Filem Thai dari kisah benar seorang taikun snek

Tags: , , , , ,

Semalam sehari membelanjakan masa menonton cerita Top Secret The Billionaire iaitu sebuah filem Thai dari kisah benar seorang taikun snek “tao kae noi”.

 

 

 

 

 

 

 

Sinopsis

The Billionaire adalah sebuah filem Thai yang diangkat ke layar perak berdasarkan dari kisah benar seorang taikun snek – Top Ittipat, Bermula dari usia 16 tahun – Top adalah seorang yang tidak ada arah kehidupan dan terlalu gila bermain permainan video online. pada usia 17 tahun – Top berhenti sekolah untuk menjadi penjaja kacang. Pada usia 18 tahun – Top terpaksa hidup merempat setelah keluarganya diistiharkan muflis dan meninggalkan hutang sebanyak 4O juta baht. Pada usia 19 tahun – Top mencipta snek rumpai laut yang dinamakan Tao Kae Noi dan dijual di 3 ribu cawangan 7-Eleven di Thailand. Dan kini, di usia 26 tahun – Top adalah taikun snek yang paling berjaya di Thailand dengan jumlah penghasilan sebanyak 800 juta Baht setahun dan mempunyai 2000 pekerja. Itulah dia, Top Ittipat dan ini adalah kisah benar hidupnya.

2 Responses to “Top Secret The Billionaire – Filem Thai dari kisah benar seorang taikun snek”

  1. Wan Zaki Says:

    kena tengok ni…thanks for sharing!

  2. sabri69 Says:

    Semua orang yang berjaya bermula dari O. Yang penting, sanggup atau tidak sanggup untuk merasai susah semasa proses mendaki ke puncak kejayaan

Leave a Reply