Archive for August, 2008

Panduan Setup Getresponse

Tuesday, August 26th, 2008

Getresponse adalah salah satu laman web yang menyediakan perkhidmatan pemasaran melalui email yang sering digunakan oleh ramai usahawan internet selain Aweber. Anda boleh mencubanya terlebih dahulu dengan mendaftar akaun percuma. Langkah-Langkah 1. Daftar Akaun Percuma 2. Muat turun ebook Panduan Setup Getresponse di laman berikut Panduan yang telah disediakan oleh Saudara Mazlie ini bagi memudahkan […]

DVD untuk Usahawan Internet

Friday, August 15th, 2008

Hari ini merupakan hari pelancaran sebuah produk DVD yang saya sarankan patut dimiliki bagi mereka yang ingin menjana pendapatan di internet. Saya telah pun memiliki Panduan Lengkap Perniagaan Internet versi DVD tersebut dan berjumpa sendiri dengan tuan punya produk ini iaitu Saudara Mohd Najib. Ternyata beliau bukan seorang cepat berpuas hati dengan apa yang telah […]

Who Moved My Cheese?

Wednesday, August 13th, 2008

Dah lama jugak buku ni, hampir 10 tahun. Walaupun saya tak habis lagi baca kandungan salah satu buku bestseller ni tapi dapatlah sedikit maklumat yang ingin disampaikan. Apa-apa pun terima kasih Pakdi. Di sini saya nak kongsikan bersama anda 2 video animasi mengenai buku ni Tengok yang video no 1 dulu pastu yang ke 2. […]

Tiada Produk? Sekarang Tidak Lagi.

Sunday, August 10th, 2008

Salah satu model perniagaan internet yang saya suka adalah menjual semula produk Master Resell Right (MRR). Ini kerana salah satu kelebihan menjual produk MRR ialah kita tidak perlu memeningkan kepala untuk menghasilkan sesuatu produk. Bukan mudah untuk membuat produk sendiri sebenarnya kerana ianya memerlukan masa, fokus dan kesungguhan untuk menghasilkannya. Sebab itu mengapa usahawa internet […]

WC 1st Gathering 2008

Tuesday, August 5th, 2008

Alhamdulillah pada 03.08.08 bertempat di Bukit Jalil Golf and Country Resort telah diadakan gathering yang pertama WC. Tahniah buat pengasas WangCyber.com iaitu En. Suhaimy aka shuth. Sebuah forum keusahawanan yang telah bertapak 3 tahun lalu. Saya telah menyertai ruangan forum ini sejak 2006 dan sehinggalah sekarang. Bagi saya terlalu banyak evolusi yang berlaku terhadap WC […]