Review Buku Rahsia Blogger

Rahsia Blogger – Membongkar Rahsia Buat Duit Dengan Blog adalah merupakan buku yang dikarang oleh saudara Mohd Suhaimi (mohdsuhaimy.com) & Mohammed Farid (sanginternet.com)

Cepat juga saya terima buku ni. Saya memesannya pada 1 November lalu dan telah menerima sampul pos ekspres bersaiz 353 mm X 250 mm pada 2 atau 3 haribulan errr… lupa tapi pada sampul ni tarikh 1hb masa ianya di poskan. Kita dapat pesanan je terus buat proses penghantaran takde la saya lama tunggu buku ni sampai. Terima kasih shuth.

tn_abcd0003.JPG

Buku ini mengandungi lebih kurang 100 lebih muka surat. Saya suka akan saiznya yang agak nipis dah mudah di bawa ke mana-mana. Walaupun nampak je nipis tapi saya mengambila masa beberapa hari jugak untuk menghabiskannya. Di sebabkan buku padat dengan maklumat dan info yang berguna.

Saya suka membaca blog shuth yang kadangkala meletakkan sedikit humor di dalam blog beliau. Itu lah yang membuatkan saya teruja untuk mendapatkan buku ini. Apakah sama penulisan beliau di dalam buku, sama seperti di dalam blog dan apakah rahsia shuth yang mampu menjana wang yang banyak melalui blog.

Cuma sedikit ralat di dalam buku ini yang menceritakan Paypal : Berita Gembira dan Berita Sedih untuk rakyat Malaysia. Berita sedihnya paypal tidak boleh di keluarkan di Malaysia. Bagi mereka yang telah menggunakan paypal sudah tentu mendapat berita sedih tersebut telah menjadi berita gembira kerana paypal, sudah boleh di keluarkan oleh rakyat Malaysia. Ini disebabkan oleh paypal baru sahaja membenarkan rakyat Malaysia mengeluarkan wang dari akaun paypal ke dalam debit/kredit kad tidak berapa lama sebelum buku ini diterbitkan.

Di antara kandungan yang menarik dan dapat di pelajari di dalam buku ini adalah :

  • Bagaimana menghasilkan wang menerusi blog tanpa modal
  • 5 kelebihan blog berbanding laman web
  • Langkah demi langkah bagaimana membina blog
  • 10 cara menghasilkan wang melalui blog
  • 10 tip menghasilkan blog yang hebat dan menarik
  • 7 kaedah mempromosikan serta menarik pelawat ke laman blog anda

[wp_youtube]n8m5G3LweBc[/wp_youtube]

Untuk mendapatkan buku ini anda boleh lah mendapatkannya di http://rahsiablogger.com

5 Responses to “Review Buku Rahsia Blogger”

  1. shuth Says:

    thanks maizul kerana sudi mendapatkan buku ini. Berkenaan paypal tu.. yer.. sekarang rakyat malaysia sudah boleh keluarkan duit dari paypal. Insyallah saya akan keluarkan satu report khas berkenaan hal itu, khas untuk pembeli2 buku rahsia blogger secara online.

    thanks.

  2. ibnuhassim Says:

    Saya pun dah beli tapi tak sempat nak baca lagi. sampai-sampai jer terus ada oarang pinjam..

  3. zool Says:

    Hm.. walaupun belum mendapatkannya mendengar review maizul membuatkan saya teruja sehingga terasa nak bermain futsal plak…
    Ops.. Sori dah melalut pulak.. Tak makan ubat hari ni budak ZOol ni..

  4. fauziibrahim Says:

    saya sendiri dah beli buku ni kat kedai popular.. isi kandungan kiraok jugak la… untuk newbies ok.. kalau unutk pro mungkin dsemua isi kandungan buku tu anda dah tau kot

  5. GeopezockyGow Says:

    http://margouliss.com/img-add/euro2.jpg
    sale software, is selling software
    Total Price software for orders
    kaspersky lab retail sale software academic software no
    Advanced Mac FileMaker Server canada software
    adobe writing software adobe acrobat 9 pro upgrade
    ms office recovery software dreamweaver to buy

Leave a Reply